Ingrediente
- 2 1/4 cup faina
- 1/4 cup+2 linguri zahar
- 200 g unt rece, taiat cuburi
- un praf sare
- un galbenus
- 4 linguri apa rece
Umplutura
- 500 g visine congelate
- 3/4 cup zahar
- suc de lamaie
- 4 linguri rase amidon
- un ou+zahar brun pt decor
Mod de preparare
1. Pentru aluatul de tarta amestecati faina cu zahar, sare si untul rece. Folositi-va de varful degetelor pt a nu incalzi aluatul sau o ustensila pt tarte cum am folosit eu. Dupa ce aluatul capata o consistenta de pesmet adaugati galbenusul si apa si framantati doar pana se leaga. Dati aluatul invelit in folie la frigider pentru cel putin o ora.
2. Pentru umplutura puneti visinele congelate cu zahar si suc de lamaie intr-o oala cu fund dublu pe foc. Amestecati pana cand sucul lasat de fructe scade si zaharul se topeste complet. Diluati amidonul cu cateva linguri de apa rece, apoi adaugati-l la fructe amestecand in continuu. Dupa ce s-a ingosat sosul, luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca complet.
3.Preincalzim cuptorul la 180 C. Lasati aluatul la temperatura camerei 10 min, apoi impartiti-l in doua. Cu una din parti tapetam fundul tavii si o intepam cu furculita. Turnam umplutura de visine si decoram cu restul de aluat facut fasii. Ungem aluatul cu ou batut si presaram zahar brun. Merge la cuptor pentru 40-50 de minute. Se serveste calduta sau rece cu inghetata de vanilie deasupra. Va doresc o saptamana duuulce!
Tocmai am valorificat şi eu ultima caserolă de cireşe. Mai am una cu vişine. Tarta ta îmi face cu ochiul. Tare bine arată.
RăspundețiȘtergereDraga mea te astept la concurs pe blogul meu :)
RăspundețiȘtergerehttp://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2014/05/castiga-o-tableta-si-conserve-sanatoase.html