joi, 15 mai 2014

FRD 2014-Supa-crema de creveti si porumb dulce

Maine sarbatorim Food Revolution Day si cum se putea altfel decat cu o reteta Jamie Oliver.



Ingrediente
- un praz mare
- 500 g cartofi
- 1litru supa de pui
- ulei de masline
- 6 felite bacon afumat
- 250 g porumb dulce congelat
- 250 g creveti
- 285 ml smantana lichida
- sare, piper
- fulgi de ardei iute
- crutoane de paine prajita

Mod de preparare
1. Curatati prazul, taiati-l pe lungime in doua si spalati-l sub jet de apa, apoi taiati-l fin. Curatati cartofii si taiati-i cuburi de cca 2 cm. Intr-o oala de supa puneti putin ulei de masline si caliti baconul, pana devine auriu.


2. Scoateti-l apoi pe un servet de bucatarie si adaugati in grasimea ramasa prazul si cartofii. Lasati pe foc pana cand prazul incepe sa se inmoaie, apoi adaugati crevetii si porumbul dulce. Stingeti cu supa de pui amestecata cu smantana, apoi dati la fiert 20-25 de minute. Condimentati cu sare si piper dupa gust.


3. O data ce este gata amestecati-o cu blenderul pana capata o consistenta groasa. Serviti-o cu baconul prajit, crutoane aurii de paine, fulgi de ardei iute si putin ulei de masline. Pofta buna si gatiti cu gust! :) Happy FRD!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu