joi, 29 august 2013

Prajitura de morcovi cu glazura de mascarpone

Imi plac la nebunie cake-urile cu morcov, sunt atat de bogate la gust! Crema de mascarpone completeaza aromele si te face sa mai vrei o felie. (Sursa Jamie Oliver)



Ingrediente
- 285 g unt, moale
- 285 g zahar brun
- 5 oua, separate
- coaja si zeama de la o portocala
- 170 g faina cu agent de crestere, cernuta
- o lingurita praf de copt
- 115 g migdale macinate
- 115 g nuci tocate
- o lingurita scortisoara
- un praf cuisoare macinate
- un praf nucsoara macinata
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- 285 g morcovi, curatati si dati pe razatoare
- un praf sare

Pentru glazura de mascarpone
- 250 g mascarpone
- 50 g zahar pudra
- coaja si zeama de portocala

Mod de preparare
1. Incingeti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de chec. Amestecati untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, pana obtineti o crema usoara. Adaugati galbenusurile pe rand, apoi coaja si zeama de portocala. Incorporati apoi cu o spatula restul ingredientelor in urmatoarea ordine: faina cernuta cu praful de copt, migdalele si nucile macinate, condimentele si morcovii razaliti.
2. Intr-un bol mai mare bateti albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si amestecati-le cu grija la compozitia de mai sus. Puneti aluatul obtinut in tava pregatita si coaceti timp de 50 de minute. Verificati daca e gata cu ajutorul unui betisor de frigaruie. Lasati prajitura sa se raceasca 10 minute in forma, apoi scoateti-o pe un gratar de bucatarie.
3. Dupa ce s-a racit cel putin o ora o puteti acoperi cu glazura facuta din mascarpone, zahar pudra, coaja de portocala si 1-2 linguri de suc de portocale. Se poate decora cu bomboane de ciocolata sau orice va place si va este la indemana.

Un comentariu: