luni, 27 mai 2013

Muffins cu portocale

De mult nu am incercat o reteta de pe un blog. In acest weekend am rasfoit blogurile si am dat peste aceasta reteta de muffins, tare buni, a Laurei Laurentiu.



Ingrediente
- 3 oua
- 40 g unt
- 150 g zahar
- 300 g faina
- 200 ml smantana
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- coaja de portocala

Umplutura
- 300 g jeleu de portocale
- 3 linguri amidon
sau
Varianta Laurei

Mod de preparare
1. Incalziti jeleul pe foc mic pana capata o consistenta usor lichida. Luati de pe foc si cerneti deasupra amidonul. Puneti din nou pe foc mic si amestecati pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca complet.
2. Mixati ouale impreuna cu zahar, zahar vanilat si coaja de portocale, pana se obtine o consistenta cremoasa. Se adauga untul topit si racit, smantana si faina cernuta cu praf de copt.
3. Umpleti cavitatile unei forme pentru briose, tapetata cu hartiute de copt, pana la jumatate. Se adauga cate o lingura din jeleul de portocale si se umplu cu restul de aluat. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20 de minute. Serviti briosele dupa ce s-au racit. Sunt delicioase si pline de aroma.



Un comentariu: