Imi place la nebunie urda si in preparate dulci si in cele sarate, iar aceasta reteta e exact pe gustul meu. Delicioasa, merita incercata!
Ingrediente
- 500 g aluat foietaj decongelat la temp camerei
- 4 linguri unt
- 2 cepe albe medii
- 4 linguri vin alb
- 2 lingurite zahar
- 2 lingurite cimbru proaspat tocat
- 1/2 lingurita sare
- piper macinat
- 300 g urda moale
- 2 oua+un galbenus
- 4 linguri parmezan ras
Inspiratie
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 200 C. Curatati ceapa si taiati-o pestisor fin. Intr-o cratita topiti untul si adaugati ceapa, amestecand pana se inmoaie putin. Adaugati zaharul, lasati sa se caramelizeze si stingeti cu vin. Condimetati cu cimbru, sare si piper si lasati pe foc mic pana cand lichidul s-a evaporat complet.
2. Amestecati urda data prin razatoarea mica cu ouale batute. Asezati intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt foietajul (eu am gasit dintr-o singura bucata, care iesea putin din tava in lungime, daca gasiti doar ambalaj cu 2 bucati, folositi doar una si injumatatiti cantitatile pt umplutura).
3. Intepati cu o furculita aluatul. Intindeti umplutura de urda lasand o margine goala de cca 3 cm. Presarati apoi parmezanul si ceapa caramelizata. Aduceti marginile peste umplutura si ornati cu ramurele de cimbru. Ungeti marginile cu putin galbenus. Dati la cuptorul incins pe al doilea rand numarand de jos pentru 30 de minute (daca vi se ridica aluatul in timpul coacerii, intepati-l cu o tepusa pt frigarui).
Scoateti si serviti calduta sau rece.
Wow, cred ca are un gust demential!
RăspundețiȘtergeresunt asa de frumoas aranjate ca - ti vine sa le mananci cu ochii
RăspundețiȘtergereFose septice
Bazine - Rezervoare