sâmbătă, 25 mai 2013

Focaccia cu rozmarin

Buna, buna, buuuuna! Eu am facut-o cu mixerul Kitchen Aid dar se poate face si din mana sau la masina de paine pe programul de aluaturi.



Ingrediente
- 500 g faina BL550 (sau ungureasca)
- 10 g sare de mare
- 1 plic drojdie granule
- 50 ml ulei de masline+pentru uns
- 50 ml vin alb sec
- 265 ml apa calduta
- rozmarin verde
Sursa

Mod de preparare
1. Cerneti faina impreuna cu sarea in bolul mixerului. Adaugati drojdia si lichidele, apoi porniti pe viteza cea mai mica si lasati la framantat cel putin 10 minute.
2. Scoateti aluatul (care va avea o consistenta lipicioasa si mai moale) intr-un bol uns cu ulei de masline, acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l sa dospeasca timp de o ora intr-un loc caldut.
3. Rasturnati-l apoi cu ajutorul unei spatule intr-o tava de pizza si intindeti-l apasand usor cu degetele. Lasati-l sa mai dospeasca timp de o ora, apoi faceti gauri in el cu degetul aratator. Puneti in fiecare gropita crengute de rozmarin, ungeti cu ulei de masline si presarati putina sare de mare.
4. Dati la cuptorul preincalzit la 220 C (daca se rumeneste prea repede scadeti temperatura la 180 C) pentru 25 de minute, asezand tava pe al doilea rand numarand de jos. Scoateti, iar cand este inca calda stropiti din nou cu ulei de masline. Este buna si pufoasa atat calda cat si rece. Merge bine alaturi de salate cu branza telemea sau de legume la gratar cu usturoi.

Un comentariu: