marți, 30 aprilie 2013

Cheese cake Jamie Oliver

Numaratoarea inversa a inceput, mai sunt doar cateva zile pana la Sarbatoarea Pastelui. Ce ziceti de ceva cu branza inspirational?

Ingrediente
- 150 g unt, topit
- 250 g biscuiti digestivi, sfaramati
- 115 g zahar
- 3 linguri amidon
- 900 g branza de vaci grasa, la temperatura camerei
- 2 oua
- 115 g frisca
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie si portocala

Pentru sos
- 2 portocale
- 3 linguri zahar
- lichior Cointreau

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24 cm cu marginea detasabila. Amestecati biscuitii cu unt si tapetati cu ei fundul si laturile tavii. Dati la cuptor pentru 10 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca putin.
2. Mariti temperatura cuptorului la 200 C. Amestecati zaharul cu amidonul intr-un bol. Adaugati branza de vaci si ouale si amestecati cu un pasator de alimente, pana obtineti o crema fina. Incorporati frisca nebatuta, esenta de vanilie si coaja de citrice, amestecand cu ajutorul unui tel.
3. Repartizati crema deasupra blatului, nivelati si acoperiti cu folie de aluminiu(puteti sa puneti folie de aluminiu doar la final, caz in care veti obtine o tarta mai rumena). Dati la cuptor pentru 40-45 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati la frigider pentru 2-3 ore.
4. Inainte de servire prepararti sosul. Puneti intr-o craticioara zaharul sa se caramelizeze.Cand zaharul capata o culoare aramie adaugati feliile de portocala curatata si stingeti cu lichior. Acoperiti cu un capac si lasati pe foc mic pana se topeste zaharul. Serviti prajitura rece cu mult sos deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu