Retete culinare ilustrate, din bucataria romaneasca si internationala gatite cu mult drag de Claudia Mic.
▼
luni, 29 aprilie 2013
Muffins cu gem de capsuni
.....sau orice alta varianta va place.
Ingrediente
- 2 1/4 cups faina
- 2 1/2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
- 3/4 cup zahar
- 1 ou
- 1/4 cup unt, topit
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 cup smantana fermentata
- gem , zahar pudra
Transformare cups in grame
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 C. Cerneti faina impreuna cu praf de copt, bicarbonat si sare. Intr-un alt bol amestecati zahar, ou, unt (topit si racit) si esenta de vanilie, apoi adaugati smantana si incorporati bine.
2. Turnati amestecul lichid la faina si amestecati pana devine un aluat gros si omogen. Impartiti-l in mod egal intre cavitatile unei tavi de briose. Umeziti-va aratatorul in apa calduta si faceti o adancitura in mijlocul brioselor (vor arata ca niste cuiburi), apoi adaugati cate o lingurita din gemul favorit.
3. Dati la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Dupa ce sunt gata, le scoateti si le lasati sa se odihneasca 5 minute in tava, inainte de a le transfera pe un gratar de bucatarie, sa se raceasca complet. Perfecte pentru "Buna Dimineata"!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu