miercuri, 1 mai 2013

Clatite dospite de post, reteta bunicii

Aceste minunate clatite sunt printre cele mai de pret bijuterii ale zestrei culinare primite de la mama mea. Au o consistenta ataaat de pufoasa, iar gustul lor aduce cu painea proaspat scoasa din cuptor.

Ingrediente
- 200 g faina
- un praf sare
- 2 linguri zahar
- 3 g drojdie granule
- 300 ml apa minerala

Mod de preparare
   Se amesteca drojidia cu o lingurita din cantitatea de zahar si putina apa calduta (apa potabila). Faina se cerne cu sare, se adauga restul de zahar si maiaua dospita, apoi se amesteca adaugand apa minerala, pana se obtine un aluat de consistenta putin mai moale decat smantana. Aluatul obtinut se lasa sa dospeasca aproximativ 40-60 de minute. Se amesteca din nou, si se mai adauga apa minerala, daca e cazul. Intr-o tigaie teflonata unsa cu putin ulei vegetal se pregatesc clatitele dupa care le puteti servi cu orice fel de gem. In zona noastra le servim cu magiun de prune (sau silvoiț pentru cunoscatori :)  ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu