sâmbătă, 1 decembrie 2012

Iahnie de fasole cu carnat

La multi ani ROMANIA! Noi te sarbatorim cu iahnie buna-buna de tot si cozoncai aburinzi.

Ingrediente
- 500 g carnat
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- o lingurita boia
- 200 g rosii cuburi(din conserva)
- 3 conserve de fasole alba boabe
- o lingura cimbrisor sau o jumate lingura de cimbru
- o foaie de dafin
- sare, piper

Mod de preparare
1. Se prajesc in putin ulei carnatii, taiati rondele. Se adauga ceapa si usturoiul tocate si se condimenteaza cu boia. Se lasa sa prinda totul aroma si se stinge cu pasta de rosii. Se adauga o canita de apa, sare, piper, foaia de dafin si cimbrisor.
2. Se lasa sa fiarba, pe foc mic spre mediu, timp de 40 de minute. Inainte cu 10 minute de a fi gata se adauga fasolea din conserve si se gusta de condimente. Se serveste alaturi de paine de casa si muraturi, sau cum va place fiecaruia dintre voi.

2 comentarii:

  1. La maxim imi place mancarea asta! pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarata mancare a romanilor.
    Mai ales azi, a fost degustata in foarte multe locuri din tara.
    Arata tare bine si sunt sigura ca este delicioasa.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere