O portie maare de cioco pentru o zi dulce! Daca totusi vi se pare prea multa ciocolata o puteti imblanzi cu putina inghetata de vanilie sau frisca si un pumn mare de fructe.
Ingrediente
- 250 ml apa clocotita
- 60 ml lapte
- 250 g unt
- 275 g zahar
- 200 g ciocolata neagra
- 2 oua, batute
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 260 g faina
- 25 g cacao
- 1/2 lingurita bicarbonat
Ganache
- 100 g marshmallows
- 125 ml lapte
- 125 g ciocolata neagra
Mod de preparare
1. Puneti untul, zaharul, ciocolata, laptele si apa clocotita intr-o craticioara pe foc mic. Amestecati pana ciocolata si untul se topesc complet. Puneti compozitia obtinuta intr-un bol pentru mixer si lasati sa se raceasca. Adaugati ouale si esenta de vanilie si amestecati usor cu un tel. Adaugati apoi faina amestecata cu bicarbonat si cacao, cernute.
2. Preincalziti cuptorul la 150 C.Tapetati o forma de chec sau rotunda cu unt si faina( sau hartie de copt). Turnati compozitia in tava si dati la cuptor pentru o ora si jumatate. Scoateti si lasati sa se raceasca pentru 10 minute inainte de a o rasturna din tava. Daca va face o palarie inestetica, decupati-o si apoi purcedeti la decorat. Eu am mancat palaria singura si a fost delicioasa ca un mic premiu pentru bucatareasa.
3. Pentru crema topiti toate ingredientele impreuna intr-o cratita mica, apoi lasati sa se raceasca putin. Transferati prajitura pe un gratar asezat intr-o tava mai mare, tapetata cu hartie de copt. Turnati crema deasupra si uniformizati. Puteti sa va opriti aici sau cum am facut eu sa asteptati pana cicocolata se mai aseaza si sa luati ce s-a scurs decorand checul deasupra(cu cat mai multa cioco cu atat mai bine:)))).
Sursa
Wow, e exact cum trebuie, pentru mine nu exista prea multa ciocolata!
RăspundețiȘtergereArata grozav!!!Bravo!
RăspundețiȘtergere