marți, 23 octombrie 2012

Chiftelute de legume

O reteta pentru cei mici, dar apreciata si de cei mari.

Ingrediente
- 250 g cartofi rosii
- 250 g morcovi
- 450 g dovlecei
- 3 fire de marar
- 1/2 legatura ceapa verde
- 2 oua
- 100 g faina
- 2 linguri amidon
- sare, piper, nucsoara
- ulei
- 100 g cascaval ras

Mod de preparare
1. Se curata dovlecei, se taie jumatati si se scobesc de seminte. Se curata si celelate legume si se dau pe razatoarea mare impreuna cu dovlecelul. Se toaca mararul iar ceapa se taie rondele fine. Se stoarce amestecul de legume si se amesteca cu ouale batute, faina, amidon si verdeata. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
2. Se incinge putin ulei in tigaie si se iau cu lingura portii din compozitie. Se rastoarna in tava si se aplatizeaza cu dosul lingurii. Se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii. Se incalzeste cuptorul la 200 C. Se pun chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se presara deasupra cascaval ras. Se dau la cuptor pentru 5-10 minute, pana cand cascavalul se topeste. Se servesc calde.

3 comentarii:

  1. Ce bune sunt, mie imi plac mai mult decat celor mici :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arataaaaaaa ! Sunt sigura ca sunt foarte gustoase.
    Nu vrei sa fiu si eu copilasul tau ???
    Te tzuc Clau !

    RăspundețiȘtergere