sâmbătă, 27 octombrie 2012

Lemon Angel Food Cupcakes

O idee tare buna pentru cand aveti ramase mai multe albusuri si va doare inima sa le aruncati.(sursa)



Pentru briose
- 7 linguri faina
- 1 lingura amidon de porumb
- 3/4 cup zahar pudra
- 5 albusuri
- 1/8 lingurita sare
- 3/4 lingurita cream of tartar
- 1/2 cup zahar tos
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- coaja de lamaie rasa

Glazura
- 1 lingura unt
- 110 g zahar pudra
- zeama de lamaie(o jumatate de lamaie)

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Puneti intr-o tava de briose hartiute de cuptor. Cerneti de doua ori faina amestecata cu amidon si zahar pudra. Bateti albusurile cu sare pana devin spuma tare. Adaugati cream of tartar si bateti pana obtineti tepi moi de spuma. Puneti apoi zaharul tos cu ajutorul unei linguri in ploaie si bateti pana tepii de spuma devin fermi.
2. Adaugati faina in ploaie in mai multe parti si amestecati bine dupa fiecare repriza. La final incorporati esenta de vanilie si coaja de lamaie. Impartiti aluatul obtinut intre formele de briose si dati la cuptor pentru 18 minute sau pana devin usor aurii. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca complet.

3. Pentru glazura mixati untul pana devine cremos si adaugati treptat zaharul pudra. Adaugati zeama de lamaie si amestecati bine cu mixerul. Ungeti fiecare briosa cu aceasta glazura si serviti-le sau pastrati-le la frigider.

2 comentarii: