duminică, 2 septembrie 2012

Dovlecei cu sos de vin si cimbru

Aceasta garnitura simpla merge de minune cu chiftelute din piept de pui.

Ingrediente
- 1,7 kg dovlecei
- 75 ml vin alb
- 50 g cascaval
- 1 lingura faina
- 75 g unt
- 100 ml smantana
- cimbru, sare, piper

Mod de preparare
1. Dovleceii se curata de coaja si seminte si se taie in batigase lungi de 4-5 cm. Cascavalul se rade fin. Dovleceii se inabusa in unt infierbantat si se scot separat intr-un vas. In untul ramas se adauga faina dizolvata cu 25 ml apa rece, sare, piper, cimbru si vin.
2. Se continua fierberea pana sosul incepe sa se ingroase si se amesteca su smantana. Se toarna peste dovlecei si se serveste cu mult cascaval ras deasupra.

2 comentarii:

  1. mama ce minunatie!!! asta da opera de arta si inca si placere culinara...sincer as da toti banii castigati la partidele de analiza sportiva pentru o gf care sa poata gati asemenea delicii doar pentru mine...

    RăspundețiȘtergere