Exista trei motive pentru care ador sa fac muffins:
1. se fac repede
2. sunt mici si delicioase
3. se pot pune la pachet pt a le savura oricand
Profitati de fructele de sezon si incorporati-le in cat mai multe retete!
Ingrediente
- 150 g (1 2/3 cups) fulgi de ovaz macinati
- 83 g (2/3 cup) faina alba
- 62 g (1/2 cup) faina neagra
- 165 g (3/4 cup) zahar brun
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 3/4 lingurita sare
- 367 g (1 1/2 cup) lapte batut
- 56 g (1/4 cup) ulei
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 2 oua
- 260 g (2 cups) afine congelate sau proaspete
- 2 linguri zahar tos
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 200 C. Amestecati fulgii de ovaz macinati cu cele doua tipuri de faina si urmatoarele cinci ingrediente. Faceti o fantanita in amestecul obtinut.
2. Mixati usor laptele batut cu ulei, coaja de lamaie si oua. Adaugati la compozitia uscata si amestecati pana cand ingredientele s-au contopit complet. Adaugati apoi afinele date prin putina faina si amestecati-le usor prin rasturnare.
3. Impartiti aluatul in formele de briose tapetate cu hartie de copt, presarati zahar tos deasupra si dati-le la cuptor pentru 20 de minute. Atentie ies mai multe de 12, deci vor trebui coapte in doua ture, dar nu chiar doua tavi. Scoateti briosele fierbinti si lasati-le sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu