miercuri, 12 septembrie 2012

Placinta cu cartofi

Reteta originala o gasiti pe e-retete.ro . Pe mine m-au atras din prima clipa si le-am gasit cautand retete de post. Merita incercate!

Ingrediente
- 500 g faina
- 300 ml apa calduta
- 1 cub drojdie
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita zahar

Umplutura
- 1 kg cartofi
- 6-7 linguri ulei
- sare, piper

Mod de preparare
1. Pregatiti maiaua amestecand drojdia cu apa calduta si zahar. Lasati intr-un loc caldut pana face bulbuci, apoi amestecati cu restul ingredientelor si framantati pana obtineti un aluat elastic care se desprinde de pe maini. Lasati-l sa creasca cel putin o ora.
2. Curatati cartofii de coaja, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert in apa cu sare. Apoi pregatiti-i ca pentru pireu, adaugand uleiul, si condimentati cu sare si piper. Modelati si impartiti aluatul in opt parti egale.
3. Intindeti fiecare bucatica de aluat cat mai subtire si puneti pe jumatate doua linguri de umplutura. Acoperiti cu jumatatea ramasa si sigilati bine marginile cu degetele. Mai intindeti putin cu sucitorul, dar aveti grija sa nu va iasa umplutura. Puneti placintele la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Serviti-le cu mujdei de usturoi si boia.

Un comentariu: