Ca de obicei aceasta minunata reteta cu legume vine de la Jamie si merge atat de bine cu peste crocant ca imi vine sa ma ling pe degete. Feniculul pe care eu l-am folosit e din gradina, asa ca nu arata atat de grasut ca cel de magazin dar gustul este divin.
Ingrediente
- 4 bulbi de fenicul de gradina(sau 2 cumparati)
- doua ramurele de rosii cherry
- o mana masline negre fara samburi
- 2 linguri frunze de cimbru proaspete
- 2 catei de usturoi, decojiti si tocati marunt
- 1 paharel de vin alb
- 75 g unt
- sare, piper
- ulei de masline
Mod de preparare
1. Separati tulpinile cu frunze de bulbi si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de fenicul in doua sau in patru daca sunt mai mari. Fierbeti bucatile de fenicul in apa clocotita cu sare timp de 10 minute.
2. Preincalziti cuptorul la 220 C. Luati rosiile de pe ramurele si intepati-le usor cu o scobitoare. Dupa ce au trecut cele de 10 minute, luati o spumiera si scoateti bucatile de fenicul, apoi puneti-le in tava. Lansati in apa fierbinte rosiile si lasati-le 45 de secunde. Apoi luati-le si plonjati-le in apa foarte rece.
3. Curatati pielita rosiilor si asezati-le pe toate in tava. Adaugati maslinele si stropiti totul cu un amestec format din ulei de masline, usturoi, frunze de cimbru tocate, sare si piper. Aveti grija ca legumele sa fie intr-un singur strat si stropiti totul cu vin. Zdrobiti cubuletele de unt deasupra legumelor si dati la cuptor pentru 30 de minute, stropind minunea din cand in cand cu sos din tava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu