marți, 24 iulie 2012

Brutti ma buoni ("Urati dar buni")

Uratii astia au creat dependenta in toata familia si la toti pe care i-am servit cu ei.



Ingrediente
- 187 g faina( 1 1/2 cup)
- 150 g zahar tos(3/4 cup)
- 1 ou
- 135 g fulgi de ovaz(1  1/2 cup)
- 156 g caramele
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 227 g unt (1 cup), la temperatura camerei
- 55 g zahar brun (3/4 cup)
- 1 lingurita esenta de vanilie
-  128 g ciocolata neagra
- 113 g cirese confiate

Mod de preparare
1. Tocati in bucatele marunte ciocolata neagra si caramelele. Puneti ciresele la inmuiat in putina apa calduta, cu alcool la alegere.
2. Cerneti faina amestecata cu bicarbonat. Bateti untul moale impreuna cu cele doua tipuri de zahar pana devine usor pufos. Adaugati oul si esenta de vanilie si mixati din nou. Curatati peretii bolului cu ajutorul unei spatule si incorporati faina.
3. Adaugati fulgii de ovaz, ciocolata, caramelele si ciresele strecurate. Amestecati cu grija pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi impartiti compozitia in trei parti egale. Pregatiti 3 bucati de hartie de copt si rulati cu ajutorul acestora compozitiile sub forma de baton cu grosime de 2.5-3 cm. Dati batoanele la frigider pentru cel putin doua ore.
4. Preincalziti cuptorul la 180 C. Taiati fiecare baston in cercuri cu grosimea de 1 cm ( va ies cca 6 din fiecare baton). Coaceti pentru 15-17 minute. Aveti grija sa lasati o distanta considerabila intre ei deoarece se vor tripla ca diametru. Luati-le cu grija de pe hartia de copt deoarece sunt foarte fragile cand sunt calde. O data racite capata o textura usor croncanta.

2 comentarii:

  1. Nu pot sa zic ca arata bine, dar dupa ce am citit reteta si mi-am imaginat ce poate iesi, te cred pe cuvant ca sunt super buni.

    RăspundețiȘtergere
  2. As rontaii si eu vre-o 2-3 urati dar buuuuni !
    Pup si o zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere