luni, 18 ianuarie 2016

Pui in sos cu rosii uscate

Bine v-am regasit in 2016!Va doresc ca noul an sa va aduca implinire, bucurie si nu in ultimul rand sanatate. Si datorita faptului ca iarna s-a instalat in drepturi am incercat zilele acestea cateva retete "contra-frig" :) .Prima dintre ele v-o redau mai jos, merita incercata.



Ingrediente:
- 4 buc pui de casa
- sare, piper
- 50 unt
- 3 catei de usturoi
- 1 ardeu rosu, taiat cubulete
- 300 ml supa de pui
- 100 ml smatana pentru gatit
- o mana rosii uscate taiate julien(lasati-le la inmuiat pt a se desara)
- 100 g parmezan ras
- cimbru, oregano si busuioc uscat(o jumatate de lingurita din fiecare, sau in combinatia care va place)
-  frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare
1. Sarati si piperati carnea pe toate partile. Rumeniti-o in jumatate din cantitatea de unt. Scoateti-o pe un platou, iar in tigaie adaugati restul de unt, usturoi si cubuletele de ardeu.


2. Dupa ce toate s-au calit bine, introduceti din nou carnea in oala si stingeti cu supa. Adaugati apoi smantana, parmezanul, rosiile  si condimente.


3. Lasati la foc domol, acoperit cu un capac, pana ce puiul este patruns. Sau puteti da oala la cuptor pentru 45-60 de minute. La final adaugati frunzele de busuioc si serviti alaturi de cartofi sau simplu cu salata. Inspiratie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu