In ultima vreme fiecare weekend a fost incununat cu succes de un dulce cu dovleac. Asa ca urmeaza un bombardament cu retete care au in centru dovleacul.
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 cup pireu de dovleac(miezul copt si racit)
- 1/2 cup zahar brun
- 1/4 cup zahar tos
- 1/4 cup ulei
- 1/4 cup smantana
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 lingurite rase scortisoara
- 1 lingurita condiment pentru placinta cu dovleac
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 cup faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf sare
Umplutura:
- 1 ou
- 200 g branza de vaci fina
- 1/4 cup zahar tos
- 3 linguri faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu unt si faina o forma patrata de 20 cm, sau o forma de cozonac lata. Amestecati primele 10 ingrediente intr-un bol mare si restul in alt vas. Adaugati ingredientele uscate la cele umede si omogenizati cu o spatula, doar cat sa fie toate incorporate, nu faceti exces de zel la amestecat.
2. Adaugati doua treimi din aluat in tava. Pentru umplutura amestecati toate ingredientele si adaugati compozitia obtinuta in tava. Acoperiti cu restul de aluat cu dovleac si dati la cuptor pentru 50 de minute. Dupa ce s-a copt lasati sa se raceasca cel putin 20 de minute, pudrati cu zahar si serviti.
Sursa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu