Ingrediente(2 tavi de 20*20cm)
- 1 litru lapte
- 100 g unt
- 300 g faina de porumb fina
- sare
- 500 g branza de vaci
- 250 g smantana
- 5 oua, separate
- 200 g zahar
- esenta de rom, 1 plic zahar vanilat
- 4 linguri faina alba de grau
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
1. Puneti la fiert intr-o oala mai mare laptele cu unt si sare. Cand incepe sa fiarba adaugati faina in ploaie si amestecati timp de max 5 minute, pana incepe sa se ingroasa. Se lasa putin deoparte sa se raceasca si se aduaga restul ingredientelor: branza de vaci, smantana, galbenusuri, faina de grau, esenta de rom si zahar vanilat.
2. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zahar, apoi se incorporeaza in alaut cu o paleta de silicom. Se rastoarna compozitia in tavi tapetate cu unt si faina. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 C. Se lasa la copt timp de 40-45 de minute pana se rumenesc frumos deasupra. Se serveste caldut sau rece cu zahar pudra deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu