Creme brulee yuumi! Daca mai pui si zmeura esti in raiul deserturilor. Am facut o portie ataaat de mica ca nici nu m-am gandit sa o impart cu cineva. Deci daca vreti un rasfat singular intr-o zi ploioasa cand totul merge prost incercati reteta.
Ingrediente
- 3 galbenusuri+1 ou (sau 3 oua)
- 3+2 linguri zahar
- 200 ml lapte gras/smantana pentru frisca
- un baton de vanilie/zahar vanilat de Bourbon/esenta de vanilie
- o canita de fructe zmeura/capsuni/afine/mure
Mod de preparare
1. Amestecati ouale cu 3 linguri de zahar, pana devin spumoase si se deschid la culoare. Adaugati laptele cu vanilia in fir subtire si amestecati usor(laptele trebuie infuzat daca folositi baton de vanilie si il puteti adauga caldut).
2. Puneti intr-un vas ceramic fructele spalate si uscate cu un servet de bucatarie. Adaugati crema de oua. Asezati vasul intr-altul mai incapator si umpleti cu apa fierbinte pana la 3/4 din inatimea lui. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul ptrincalzit la 160 C pentru o ora sau pana cand crema devine doar usor gelatinoasa cand miscati vasul.
3. Scoateti lasati sa se raceasca la temperatura camerei si presarati cele doua linguri de zahar ramase. Ardeti zaharul cu ajutorul unei torte de bucatarie pana se caramelizeaza si formeaza o pojghita deasupra. Savurati cu drag si bucurati- va de viata!
mmm...tre' sa fie taaare buna! si ce frumoasa zmeuraaa!!! :)
RăspundețiȘtergere