Desert usor si numai bun de weekend. Puteti folosi si afine congelate, rezultatul final e pufos si aromat. Iar va dau de furca cu cup-urile si linguritele, dar sa stiti ca va pregatesc o surpriza: in luna noiembrie vreau sa mesteresc un concurs si printre premii va fi si un set de cup-uri si lingurite.
Ingrediente
- 2 1/2 cup faina
- un praf sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- un praf scortisoara
- un praf nucsoara
- 113 g unt, moale
- 3/4 cup+2 linguri zahar
- 2 oua mari
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2/3 cup lapte batut
- 1/4 cup smantana
- o lingura suc de lamaie
- o cana afine
Pentru glazura
- 2 cups zahar pudra
- 2 1/2 linguri lapte
- 1 1/2 linguri suc lamaie
Transformare cups in grame
Mod de preparare
1. Amestecati intr-un bol primele sase ingrediente. Bateti cu mixerul untul moale impreuna cu zahar pana devine cremos. Adaugati ouale pe rand si mixati bine dupa fiecare. Intr-un bol mai mic amestecati laptele batut cu smantana, suc de lamaie si esenta de vanilie.
2. Adaugati, alternand, amestecul lichid si cel solit la compozitia de unt. La finala incorporati afinele pudrate cu faina, ajutandu-va de o spatula de silicon. Turnati compozitia intr-o tava de briose tapetata cu hartie cerata si dati la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15-18 minute. Lasati-le sa se raceasca in tava pe un gratar de bucatarie cca 10 minute.
3. Intre timp preparati glazura amestecand toate ingredientele. Luati fiecare briosa in parte si plonjati-o cu capul in glazura. Puneti-le apoi pe un gratar si lasati excesul de glazura sa se prelinga. Dupa cateva minute glazura se va intari usor. Pofta buna!
Sursa
Iubesc afinele, iubesc briosele, combinatie frumoasa :)
RăspundețiȘtergere