marți, 6 august 2013

Colac cu sunca, branza, ou si busuioc

Daca ati incercat si va place reteta de paine a lui Jamie, o sa adorati acest up-grade din reteta de mai jos. Eu l-am servit cu succes la ziua fetitei mele si s-a consumat instant (nici n-am apucat sa fac poza la sectiune).



Ingrediente
- o portie aluat de paine(in care am folosit 3 pliculete de drojdie uscata de 7 g in loc de cea cruda)
- 10 felii sunca
- 7-8 oua de casa, fierte 8 min si decojite
- 400 g branza data pe razatoare(eu am folosit Cheddar, puteti folosi si amestec de branzeturi)
- o legatura busuioc proaspat
- rosii uscate in ulei, taiate felii (stoarceti uleiul)
- ulei de masline
- sare, piper

Mod de preaparare
1. Faceti aluatul dupa reteta de paine, iar dupa prima dospire intindeti-l intr-o fasie lunguiata de cca 1 cm grosime.

2. Puneti umplutura pe el, stropiti cu ulei de masline si condimentati cu sare si piper. Inchideti aluatul astfel incat la final sa arate ca un cilindru cu umplutura in mijloc.

3. Uniti capetele si transferati colacul pe tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, pe care presarati putina faina. Lasti-l inca 15 minute sa creasca, apoi presarati-l cu faina si dati-l la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 de minute. Lasati-l sa se raceasca inainte de a-l felia. E demential!

Un comentariu: