luni, 19 august 2013

Cartoful dulce si chiflele

Daca ati incercat deja cartoful dulce si v-a placut la fel de mult ca mie, trebuie sa-l testati in aceste chifle minunate care merg bine si cu sarat si cu dulce.... si goale :) .



Ingrediente
- 1/2 cup apa calduta
- 1 ou
- 43 g unt topit si racit
- 3/4 cup cartof dulce copt si pasat
- 4 cup faina
- 3 linguri zahar
- 1  1/2 lingurita sare
- 2 plicuri drojdie
- putin ulei de masline (optional)
Transformare cups in grame
Mod de preparare
1. Puneti ingredientele in masina de paine in ordinea de mai sus (inafara de ulei) si porniti programul pentru framantat si dospit (la mine 11). Pentru cei fara masina de paine incepeti cu maiaua, facuta din drojdie, apa si zahar pe care o adaugati dupa ce a dospit putin la faina, impreuna cu restul ingredientelor. Lasati aluatul obtinut dupa framantare la dospit cel putin o ora.

2. Scoateti aluatul din masina de paine, framantati-l putin si impartiti-l in cantitati egale (aici intervine decizia fiecaruia in functie de cat de mari sau mici vreti chiflele). Puneti chiflele obtinute pe o tava de aragaz (sau mai multe) tapetata cu hartie de copt. Acoperiti cu o folie transparenta si lasati sa creasca 30 de minute.

3. Luati folia transparenta, ungeti chiflele cu putin ulei de masline si dati la cuptorul incins la 200 C pentru 10 minute sau pana sunt rumene deasupra. Sunt taare bune caldute!
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu