joi, 6 iunie 2013

Tarta cu dovlecei


Ador tartele, ador dovleceii.....ador aceasta reteta ataaat de simpla. :)



Ingrediente
- o foaie aluat foietaj
- 2 dovlecei
- o ceapa mica
- 150 g sunca de calitate
- 150 g cascaval
- 3 oua
- ulei de masline, sare, piper, fulgi de ardei iute

Mod de preparare
1. Lasati aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Curatati ceapa si tocati-o fin. Spalati dovleceii si taiati-i rondele fine. Intr-o tigaie stropita cu putin ulei prajiti la foc mic ceapa si dovleceii, pana devin putin translucide. Condimentati cu sare, piper, ardei iute si lasati sa se raceasca putin.




2. Asezati aluatul foietaj intr-o tava pentru tarte si intepati-l cu furculita din loc in loc. Asezati dovleceii peste aluat, apoi sunca feliata si casul dat pe razatoare. Bateti ouale cu putina sare si ungeti marginile aluatului, inainte de a le rasturna deasupra tartei. Dati la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 20-30 de minute. Serviti calduta sau rece, e minunata...




Un comentariu: