Caaapsuni...multe ideei, prea putin timp sa le-ncerc pe toate!
Ingrediente
- 35 g unt
- 3 linguri faina
- 245 ml lapte caldut
- 4 linguri zahar
- 4 galbenusuri
- 113 g urda, razalita marunt
- 5 albusuri, la temp camerei
- un praf de cream of tartar
Pentru sos
- 300 g capsuni
- 3-4 linguri zahar
- lichior de portocale
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 200 C. Topiti intr-o craticioara untul si adaugati faina. Amestecati si lasati pe foc timp de doua minute. Luati apoi de pe foc si adaugati laptele cald in fir subtire. Veti obtine un sos de consistenta celui bechamel. Adaugati apoi galbenusurile pe rand si amestecati bine dupa fiecare.
2. Bateti albusurile cu cream of tartar pana devin spuma moale, apoi aduagati zaharul si bateti pana ce acesta se topeste complet. Incorporati la compozitia de galbenusuri urda rasa si albusul in mai multe etape alternand intre ele.
3. Micsorati temperatura cuptorului la 180 C. Puneti compozitia in vase pentru sufleu unse cu unt si tapetate cu pesmet. Dati la cuptor pentru 25 de minute. Pentru sos curatati capsunii si puneti-i intr-o craticioara impreuna cu zahar si lichior. Tineti pe foc pana cand zaharul s-a topit si alcool-ul s-a evaporat. Serviti peste sufleu.
un adevarat rasfat!
RăspundețiȘtergereServesc sufleul si fur vasul,clar!:)
RăspundețiȘtergereMinunata idee si cred ca e tare delicioasa! Pup
RăspundețiȘtergere