joi, 9 august 2012

Scones rustici cu coacaze negre

Nici un anotimp nu-i ca vara, cand gasesti atatea fructe pe care le poti folosi in mii si mii de retete delicioase. Coacazele sunt din gradina noastra si in fiecare an imi fac programare cel putin o reteta special pentru ele. (trebuie sa incercati si dulceata de coacaze negre care e dementiala)

Ingrediente
- 115 g unt rece
- 312 g faina neagra
- 110 g zahar brun
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat
- 1/4 lingurita sare
- 245 g lapte batut
- 112 g coacaze negre

Mod de preparare
1. Taiati untul in cuburi si puneti-l in congelator pentru 10 minute. Amestecati faina impreuna cu zahar, praf de copt, bicarbonat si sare. Adaugati cubuletele de unt si framantati cu varful degetelor pana obtineti un aluat de consitenta pesmetului.
2. Incorporati apoi usor laptele batut si coacazele date prin putina faina. Preincalziti cuptorul la 200 C. Scoateti aluatul pe o suprafata infarinata, presarati-l cu faina si intindeti-l intr-un dreptungi cu grosimea de 2.5 cm. Urmeaza apoi o serie de 4 impachetari similare aluatului foietaj.
3. Aduceti partea dinspre voi pana la 1/3 in lungimea aluatului si acoperiti cu capatul mai indepartat( puteti lua ca model cum se indoaie o "bussines letter"). Rotiti la 90 grade si intindeti din nou  intr-un dreptunghi cu grosimea de 2.5 cm. Procedeul se repeta de inca 3 ori, iar daca aluatul devine prea lipicios se pune in folie transparenta si se da la congelator pentru 10 minute.
4. La final se taie in triunghiuri, se presara cu zahar brun si se coace pentru 15-20 de minute. Atentie au tendinta sa se arda repede, asa ca fiti cu ochii pe ei.

2 comentarii: