Pana acum nici nu indrazneam sa ma gandesc la a incerca aceasta reteta, dar Ana Maria mi-a dat curaj cu postarea ei. Asa ca ma prezint in fata voastra cu o prima varianta de macarons de care sunt foarte mandra si pe care ii voi repeta cat de curand.
Ingrediente
- 3 albusuri
- 100 g faina de migdale
- 200 g zahar pudra
- 45 g zahar tos
- 1/2 lingurita sare
- colorant alimentar
Mod de preparare
1. Lasam albusurile acoperite cu o farfurioara pentru 2 zile in frigider. Macinam faina de migdale cu zaharul pudra in masina de macinat cafea si cernem amestecul de trei ori.
2. Degresam vasul mixerului cu o lamaie si il stergem cu un prosop curat. Punem albusurile, zaharul tos si sarea si incepem sa mixam progresiv de la o viteza medie la maxim, pana devin spuma tare. Adaugam colorantul si continuam sa mixam pana se coloreaza uniform
3. Adaugam amestecul cernut de migdale si zahar si il incorporam cu ajutorul unei spatule de silicon, prin miscari lente, dar ferme. Punem compozitia intr-un poche cu dui rotund si lipim ,cu ajutorul catorva picaturi, mai intai hartia de copt de tava, apoi spritam bulinele de marimi egale cu spatiu intre ele.
4. Lasam bulinutele sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 150 C pentru 14-16 minute. Macarons se desprinde doar dupa ce s-au racit complet. Se pot servi cu orice fel de umplutura, eu am ales una facuta din cioco cu menta topita cu putina frisca.
Mama ce bune sunt!
RăspundețiȘtergere