luni, 7 mai 2012

Crema de anghinare cu spanac

Alegeti pentru acest aperitiv o paine de calitate, usor crocanta sau biscuiti sarati.

Ingrediente
- 100 g anghinare marinate
- 300 g spanac tanar
- 1 catel usturoi
- 3 lingurite suc de lamaie
- 3 linguri  branza pecorino
- 2 lingurite patrunjel tocat
- 120 g ricotta
- 2 linguri ulei de masline, plus extra
- sare, piper

Mod de preparare
    Inabusiti spanacul( spalat )cu putina sare. Strecurati-l de apa si lasati-l sa se raceasca complet. Puneti anghinarele, usturoiul tocat, sucul de lamaie si patrunjelul in robotul de bucatarie si mixati bine. Adaugati spanacul si ricotta si pulsati din nou pana sunt bine amestecate. In timp ce robotul inca merge adaugati uleiul de masline, pana obtineti o crema omogena. Condimentati crema cu sare si piper, dupa gust, si serviti stropita cu ulei de masline.

Un comentariu:

  1. Nu am gatit niciodata anghinare, cred ca e timpul!!! Este foarte sanatos numai ca nu se gaseste pe la noi.

    RăspundețiȘtergere