joi, 10 octombrie 2019

Tagliatelle cu creveți

Ador fructele de mare, întotdeauna îmi aduc aminte de concediul din vară.

Ingrediente:
- 500 g creveti
- 3-4 caței de usturoi tocați
- un pahar de vin alb sec
- 150 ml smântână lichidă pentru gătit
- 4-5 cuiburi de tagliatelle cu ou
- pătrunjel, parmezan, sare, piper, ardei iute(opțional)

Mod de preparare
1. Se curăță creveții de capete și carapace, în afară de coadă. Se pun pastele la fiert în apă cu sare.


2. Se călesc creveții în puțin ulei de măsline, împreună cu usturoiul tocat(și ardei iute), și se sting cu vin.




3. Se lasă pe foc până când vinul scade și se adaugă smântână, sare, piper și pătrunjel tocat.




4. Se pun pastele fierte și o parte din parmezan, se amestecă și se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu