marți, 1 octombrie 2019

Chifle cu branză camembert la cuptor

O rețetă atât de versatilă. Aluatul poate fii folosit atât ca aluat de pâine, chifle sau în combinație cu brânza la cuptor, ca aperitiv.
Eu am ales să fac din jumătate de aluat o coroniță de chifle cu brânză camembert și din cealaltă o pâinică. Puteți dubla cantitatea de brânză și să faceți 2 coronițe.

Ingrediente:
- 800 g făină de pâine
- 1 plic drojdie
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță zahar
- 500 ml apă călduță
- 1 brânză camembert de 250 g
- 2 căței de usturoi
- frunze de rozmarin, ulei de măsline

Mod de preparare:
1. Se pun în centrul grămezii de făina drojdia, zahărul si apa. Se amestecă puțin, se adaugă și sarea apoi se frământă timp de 3 minute pe o suprafață înfărinată, până se dezlipește de pe mâini.


2. Se lasă acoperit la dospit pentru o oră si jumătate. După ce și-a dublat volumul se mai frământa putin și se împarte în chifle de mărimi similare, care se așează pe o tavă in cerc și se lasa la dospit pentru încă 45 de minute.


3. Se așează brânza, la care i s-a decupat o fațetă, în mijloc. Se stropește cu ulei de măsline, după ce s-a condimentat cu usturoiul tocat feliuțe si frunzele de rozmarin. Se dă la cuptor la 180 C pentru 30-35 minute. Se servesc calde.



Sursa
https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/christmas-tree-camembert/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu