Retete culinare ilustrate, din bucataria romaneasca si internationala gatite cu mult drag de Claudia Mic.
▼
duminică, 22 septembrie 2019
Salată cu dovleac copt, prosciutto și parmezan
A intrat și dovleacul plăcintar în sezon, ne așteaptă rețete minunate!
Pentru început o savuroasă salată de toamnă.
Ingrediente:
- o jumătate de dovleac plăcintar copt
- o căpățână de salată, curățată și spălată
- câteva fâșii de prosciutto
- parmezan ras, ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper, fulgi de chilli, cumin
Mod de preparare
Se rup frunzele și se asează într-un platou de salata. Dovleacul copt se amestecă cu ulei, sare, piper, chilli si cumin. Se aseaza apoi în bucățele deasupra salatei, împreuna cu feliile de prosciuto. Se condimentează cu ulei, oțet balsamic, sare și piper. Se rade parmezan deasupra și se servește. Gusturile de dulce, acrișor și iute se împletesc perfect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu