sâmbătă, 2 mai 2015

Ramen

O supa super delicioasa, una dintre cele mai bune din cate am mancat pana acum. Puteti jongla cu ingredientele, inlocuind unele sau adaugand mai multe, totul ramane la imaginatia voastra.



Pentru supa:
- 500 g oase de vita
- 1 morcov, 1 pastarnac, 1 patrunjel radacina
- o ceapa, 2 tije de telina
- o bucatica de 3 cm de ghimbir
- 3-4 linguri sos de soia, piper, 2 catei usturoi

Pentru ingrediente:
- 250 g ciuperci pleurotus taiate fasii
- 400-500 g spanac tanar
- 250 g tofu afumat, taiat cubulete
- 2 catei usturoi
- ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie
- 2-3 oua fierte
- taietei de orez brun, preparati dupa indicatiile de pe ambalaj
- fulgi de chilli, ceapa verde taiata marunt

Mod de preparare
1. Supa se poate prepara in avans si in momentul servirii doar se incalzeste. Se pun oasele presarate cu putina sare la cuptor pana se rumenesc. Se rastoarna apoi intr-o oala adanca impreuna cu toate radacinoasele, ceapa si telina si se acopera cu apa. Se dau la fiert pana lichidul scade de 3/4. Se rad ghimbirul si usturoiul si se rumenesc in putin ulei de masline. Apoi se sting cu supa de pe oase. Se condimenteaza cu sos de soia si piper.
2. Se rumenesc in doua tigai deferite 2 catei de usturoi pisati, in ulei de masline. La una se adauga ciupercile, la cealalta spanacul spalat si zvantat. Se condimenteaza ambele cu sare si piper. Se lasa pe foc pana se inmoaie si la final se stropesc cu putin suc de lamaie(ambele).
3. Se adauga in fiecare farfurie: taietei, tofu, ciuperci, spanac, ou fiert si se completeaza cu supa. Se serveste ornat cu fulgi de chilli si ceapa verde tocata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu