duminică, 21 decembrie 2014

Weekend pizza:Pizza Hawaii&Pizza Pepperoni


Weekendul e  numai bun de facut pizza. Am incercat un nou tip de aluat pe baza de faina semolina si a iesit demential!Pentru un rezultat crocant intindeti aluatul subtire , dar daca preferati unul pufos in interior si crocant la exterior lasati-l putin mai gros.



Pentru blat:
- maia: 2 1/4 lingurite drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 1/4 cup apa calduta
- 1 cup apa
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cups+2 linguri faina semolina
- 1 cup faina normala
- 1 lingura rasa sare

Sos Pizza:
- 2 catei usturoi tocati fin
- 350 ml pasata de rosii
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita zahar
- piper macinat, chilli macinat, ulei de masline

Topping Hawaii:
- 100 g  prosciuto cotto sau sunca de calitate
- 50 g cubulete de ananas
- 100 g cascaval moale ras
- bacon prajit si taiat marunt

Topping Pepperoni
- 50 g cascaval moale
- 50 g cheddar maturat
- 50 g parmezan
- 100 g carnat sau salam picant
- frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare
1. Incepem cu aluatul. Pentru maia amestecam ingredientele si le lasam sa dospeasca 5 minute intr-un loc caldut. Dupa ce a inceput sa faca bule o amestecam cu restul de apa si ulei de masline. Combinam cele doua tipuri de faina si sarea, facem fantanita in mijloc, aduagam ingredientele umede si amestecam mai intai cu furculita, apoi cu mana pana obtinem un aluat omogen. Daca simtiti aluatul prea uscat umeziti-va mainile in timp ce-l framantati, pentru cel putin 10 minute. Puneti-l intr-un vas uns cu ulei de masline si lasati-l sa dospeasca o ora si 20 de minute.



2. In timp ce aluatul dospeste pregatiti sosul de pizza. Caliti in putin ulei de masline usturoiul tocat, apoi stingeti cu sosul de rosii. Condimentati cu oregano, busuioc, piper, chilli si zahar. Lasati sa fiarba la foc mic pana cand sosul de ingroasa bine.
3. Pentru Pizza Hawaii intindenti jumatate din aluat la o grosime de 0.5 cm. Asezati deasupra un strat generos de sos, apoi cascavalul, prosciuto, ananas si bucatelele de bacon. Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor la 200 C pentru 15-18 minute.





4. Pentru Pizza Pepperoni intindeti aluatul ramas, putin mai grosut la 1 cm si ungeti-l cu restul de sos. Adaugati branzeturile rase si amestecate, intr-un strat gros si asezati deasupra carnatul taiat felii subtiri si frunzele de busuioc. Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 15 minute. Pofta buna!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu