Ingrediente
- 150 g biscuiti sfaramati
- 56 g unt, topit
Crema
- 475 ml lapte
- 106 g zahar brun
- 1/4 lingurita scortisoara
- un praf sare
- 6 galbenusuri
- 38 g amidon
- o lingurita esenta de vanilie
- 60 ml wisky
- 56 g unt
Decor
- 237 ml frisca
- 2 linguri zahar fin
- 2 banane
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Amestecati biscuitii sfaramati cu untul topit. Tapetati o tava de tarta(21-22 cm) cu amestecul obtinut si dati-o la cuptor pentru 10 minute. Scoateti-o si lasati-o apoi sa se raceasca.
2. Intr-o tigaie caramelizati putin untul, apoi lasati-l deoparte. Incalziti pe foc laptele, zaharul, scortisoara si sarea. Dupa ce zaharul s-a topit lasati-l putin sa se racoreasca apoi adaugati-l la amestecul de galbenusuri si amidon.
3. Puneti apoi din nou oala pe foc si amestecati pana cand sosul se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati vanilia, untul caramelizat si alcoolul. Dati printr-o sita crema si lasati-o sa se raceasca complet.
4. Asamblati tarta punand crema peste crusta, apoi un rand de rondele de banane si deasupra frisca batuta cu zahar. Ornati cu biscuiti sfaramati si savurati cu drag.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu