O supa satioasa numai buna sa ne alunge frigul din oase! In aceasta reteta va voi dezvalui si cum fac eu de obicei supele, in special cum obtinem acea culoare galbena chiar daca nu avem oase de gaina de casa. Secretul, daca a fost secret vreodata :) , e sa puneti oasele pe o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si sa le dati la foc maxim pentru 20-30 de minute. O data ce acestea s-au copt puteti sa le fierbeti alaturi de legume, de asemenea puteti si sa alegeti cat din grasimea lasata de acestea, lasati sa ajunga in oala de supa.
Ingrediente
-500 g oase(tacamuri) pui/gaina/rata etc. coapte dupa metoda mentionata mai sus
- un praz/o ceapa
- doi morcovi
- o radacina patrunjel/ pastarnac
- o tija telina
-100 g paste cu ou marunte
- sare, piper, lamaie, tarhon
- smantana (optional)
Mod de preparare
1. Puneti oasele coapte si cantitatea de grasime dorita intr-o oala mare cu 3 l de apa. Adaugati legumele curatate si taiate marunt. O data ce toate sunt fierte, si apa scade la jumatate, scoateti oasele si luati carnea de pe ele(daca este cazul). Taiati-o marunt si puneti-o la supa.
2. Adaugati pastele si condimentati cu sare si piper. La final inacriti cu suc de lamaie dupa gust si condimentati cu frunze de tarhon taiate marunt. Opriti si lasati supa sa se odihneasca 15-20 de minute. Serviti simpla sau cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu