sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Focaccia Pugliese

La multi ani 2014! Bine ne-am regasit in noul an!Si pentru ca am primit si cadouri culinare in anul care a trecut, am inceput sa-l valorific pe primul din ele si anume o punga de faina Semola di Grano Duro.



Ingrediente
- 300 g Semola di Grano Duro
- 300 g faina 550
- 100 g cartofi fierti si dati pe razatoarea mica
- 300 ml apa calduta
- 1 cub drojdie
- un praf zahar
- 5 linguri ulei de masline
- 1  1/2 lingurite sare
- 250 g rosii cherry
- oregano
Mod de preparare
1. Puneti intr-un bol adanc cele doua tipuri de faina. Amestecati cubul de drojdie cu apa calduta si un praf de zahar. Lasati-l intr-un loc ferit de curenti pana incepe sa dospeasca(10 min). Adaugati amestecul la faina impreuna cu uleiul de masline si cartofii pasati.



2. Presarati sarea si incepeti sa framantati timp de 5 minute pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.  Acoperiti cu un prosop umed si lasati la dospit aproximativ 2 ore. Intindeti aluatul intr-o tava mai marisoara de pizza si lasati-l din nou sa dospeasca timp de o ora.



3. Preinacalziti cuptorul la 220 C. Pentru toppingul de rosii. Incalziti putin ulei de masline intr-o tigaie si sotati rosiile taiate jumatati cu sare, piper si oregano. Faceti gauri in aluatul de foccacia si puneti toppingul deasupra. Dati la cuptor pentru 30 de minute. Serviti calduta sau rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu