Ingrediente 4 persoane
- 4 chifle de casa, taiate in jumatati
- ulei de masline
- 4 oua
- o mana buna spanac tanar
- 100 g cascaval ras
- 3 linguri smantana
- sare, piper
- o lingura unt
- un catel de usturoi
- 3 linguri pesmet
- o legatura mica patrunjel
Mod de preparare
1. Mai intai prajiti chiflele unse cu putin ulei de masline intr-o tava teflonata fara adaos de grasime.
2. Preincalziti cuptorul la 200 C. Intr-o tava unsa cu putin unt asezati intr-un strat uniform spanacul spalat si zvantat. Acoperiti cu jumatate din cantitatea de cascaval ras. Spargeti deasupra ouale avand grija sa pastrati spatiu intre ele, apoi condimentati cu sare si piper.
3. Presarati smantana si restul de cascaval apoi dati la cuptor pentru 15-20 de minute. Cat timp se coc ouale preparati toppingul de pesmet. Incingeti din nou tigaia si topiti untul. Adaugati usturoiul pisat, iar dupa ce incepe sa-si elibereze aroma, puneti pesmetul. Prajiti pana devine usor auriu, apoi amestecati cu patrunjelul tocat.
4. Cand ouale sunt gata presarati pesmetul aromat deasupra. Luati cu ajutorul unei spatule cate un ou si serviti-l sub forma de sanwich asezat in chifla. Delicios si copios!
Sursa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu