luni, 7 octombrie 2013

Sandwich cu legume la gratar

E ataaat de bun! Se poate face pe gratarul de carbuni sau in casa pe tigaia grill. Culorile te fac sa-l mananci din priviri.



Ingrediente
- o bagheta
- o vanata marisoara
- doi dovlecei mici
- doi ardei grasi rosii/ gogosari rosii
-  doi bulgari de mozzarella
- ulei de masline, sare, piper

Pesto
- 3 catei de usturoi
- o mana frunze de busuioc
- 75-100 g parmezan
- ulei de masline
- sare, piper

Mod de preparare
1. Intepati ardeii si puneti-i la copt in cuptor sau pe gratar, pana se fac negriciosi pe toate partile. Intre timp taiati bagheta pe lung si scoateti miezul. Lauti ardeii si puneti-i intr-o punga zip-lock. Lasati-i in punga pentru 15 minute, pielea se va da jos cu usurinta. Pentru pesto puneti primele 3 ingredientele intr-un robot de bucatarie si mixati bine, adaugati ulei de masline pana devine cremos. Condimenati cu sare si piper dupa gust.


2. Incingeti tigaia grill. Taiati vanata si dovleceii rondele de aceeasi grosime. Asezati feliile de vinete pe un tocator si sarati-le, apoi lasati-le sa iasa amarala din ele. Amestecati feliile de dovlecel cu sare, piper si ulei de masline.



3. Dupa cateva minute stergeti vinetele cu un servet de bucatarie si amestecati-le cu piper si ulei de masline. Prajiti feliile de legume pe grill, pana capata acele dungulite afumate si delicioase.Incepeti sa asamblati sandwich-ul. Ungeti painea cu ulei de masline si pesto. Asezati pe rand vinetele, dovleceulul, fasiile de ardeu decojite si bucatile de mozzarella.





4. Inchideti sandwich-ul si infoliati-l. Asezati-l intre doua tavi si puneti deasupra ceva foarte greu. Lasati-l la presat cel putin o ora. Desfaceti folia si taiati-l felii. E delicios si merge bine de aperitiv.
Sursa





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu