Hai sa facem ceva buun, asa ca de inceput de saptamana!
Ingrediente
- 1-1,5 kg rosii coapte*
- o ceapa rosie mare
- 4-5 catei de usturoi
- ulei de masline, sare, piper
- 500 ml supa de legume/pui
- o legatura mica busuioc
- o lingura unt (optional)
- smantana (optional)
Mod de preparare.
1. Spalati rosiile si taiati-le jumatati, eliminand cotoarele si partile tari. Curatati ceapa si usturoiul, taiand-o pe prima in sferturi. Asezati-le toate intr-o tava mare, condimentati cu sare si piper, apoi stropiti cu putin ulei de masline. Dati la cuptorul preincalzit, la temperatura maxima, pentru 25 de minute.
2. Dupa ce rosiile s-au rumenit usor, tranferati tot continutul tavii intr-o oala incapatoare (toamtele pot fi curatate de coaja daca asa va place, eu le-am lasat cu coaja). Adaugati supa de legume si dati amestecul in clocot timp de 15-20 de minute.
3. Puneti frunzele de busuioc si pasati totul cu blenderul vertical. Daca e cazul mai lasati sa fiarba, supa trebuie sa aiba o consistenta de sos la final. Adaugati untul si smantana si verficati daca mai trebuie condimentata. Serviti-o alaturi de paine prajita. DEEELICIOASA!
*Puteti pune cateva rosii Cherry pt decor.
Toata vara am pregatit supa de rosii!:)
RăspundețiȘtergereImi place ca ai pus si putin usturoi,super!