(sursa Jamie Oliver)
Ingrediente
- 3 felii transversale de somon
- 2 morcovi, curatati si taiati in doua
- un bulb de fenicul, taiat in patru
- o ceapa, curatata si taiata in doua
- 2 tulpini telina
- o rosie, spalata si taiata in patru
- cimbru
- 2 foi dafin
- cateva fire patrunjel
- un paharel vin alb
- putin otet din vin alb
- sare de mare
- o lingurita piper boabe
Mod de preparare
1. Puneti toate ingredientele pentru supa, in afara de peste, intr-o oala mare. Umpleti cu apa cat sa le acopere si aduceti la fierbere.
2. Adaugati feliile de somon, iar cand incepe sa fiarba din nou reduceti flacara. Lasati sa fiarba timp de zece minute, opriti focul, acoperiti cu un capac si mai lasati inca 5 minute. Pestele va continua sa se gateasca in apa fierbinte.
3. In continuare pestele se poate servi alaturi de legume cu un sos de unt. Sau puteti sa-l curatati de oase pentru a-l prepara in aceasta minunata crema tartinabila pe care eu am facut-o adaugand 200 ml smantana grasa , sare, piper, suc de lamaie si ulei de masline (toate dupa gust). Pasta se serveste alaturi de paine prajita aromata cu usturoi.
Superb!!!
RăspundețiȘtergere