Aveti nevoie de:
- 10-12 mere mici (de marimea unei mingi de ping pong)
- tepuse de lemn scurte pentru aperitiv sau bete pt acadele
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1/2 lingurita sare de mare
- 237 ml miere poliflora
Mod de preparare
Intr-o oala cu fund dublu aduceti la punctul de fierbere frisca amestecata cu sarea de mare (pana incep sa se faca balonase pe marginea amestecului, acolo unde atinge oala). Adaugati mierea, aduceti din nou la punctul de fierbere si dati focul pe minim. Fierbeti timp de 20 de minute, amestecand in continuu cu o lingura de lemn. Luati apoi de pe foc si puneti oala cu fundul intr-un bol cu gheata (eu l-am facut cand era frig asa ca doar l-am scos pe balcon) si amestecati pana se raceste complet si se intareste. Se invart merele prin caramelul gros si se servesc imediat. Delicioase!
mmm, ce bine arata!
RăspundețiȘtergerewow, parca si simt gustul caramelului imbinat cu cel parfumat al marurlui...hmm, prea bun!
RăspundețiȘtergere