luni, 7 ianuarie 2013

Rasol de vita si cartofi in crema de mustar

La multi ani tuturor si multumesc din suflet pentru caldele urari  de sarbatori! Hai sa incepem anul 2013 cu ceva super bun!



Pentru carne
- 500 g rasol vita
- 5 frunze de salvie
- 3 catei de usturoi
- sare, piper, ulei de masline

Pentru cartofi
- 1 kg cartofi foarte mici
- 200 g maioneza de casa
- 2-3 linguri mustar cu boabe
- sare, piper, suc de lamaie

Mod de preparare
1. Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline si se prajeste carnea pe ambele parti. Se adauga usturoiul curatat si frunzele de salvie. Dupa ce amestecul a capatat aroma, se stinge cu apa sau supa fierbinte. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mediu spre mic, acoperit cu un capac, pana cand carnea este moale si se desprinde usor de pe os.
2. Intre timp se pun cartofii la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert se lasa putin sa se raceasca, apoi se decojesc. Se amesteca maioneza cu mustar. Se lasa cartofii pana ajung sa fie doar usor calduti, apoi se adauga amestecul de maioneza. Se condimenteaza cu sare, piper si suc de lamaie dupa gust. Se servesc alaturi de friptura de vita si salata verde.

2 comentarii:

  1. bun de retinut! o reteta usoara si speciala!

    RăspundețiȘtergere
  2. An Nou 2013 Fericit !cu sanatate si impliniri alaturi de cei dragi tie!
    Multumiri pentru retetele minunate postate.
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere