Pentru fructe:
- 250 g afine
- 50 g caise, fara sambure
- 100 g pere, taiate felii
- 100 g capuni
- 80 g prune, fara sambure
- 100 g mar, razalit
- 5 linguri zahar
- putin otet balsamic
Pentru aluat:
- 85 g unt, inghetat
- 225 g faina cu agent de crestere
- 70 g zahar
- un praf sare
- 130 ml lapte batut
- putin zahar pentru presarat
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 C. Puneti intr-o cratita fructele impreuna cu zaharul si otetul balsamic. Dati pe aragaz la foc mic, pana cand incep sa iasa sucurile din fructe. Turnati apoi amestecul intr-un vas pentru cuptor.
2. In timp ce fructele sunt pe foc, preparati aluatul amestecand untul cu faina pana obtineti un amestec de consistenta pesmetului. Adaugati apoi zaharul si sarea si amestecati bine. Incorporati laptele batut, pana obtineti un aluat moale ca pentru fursecuri. Intindeti cu ajutorul unei linguri aluatul deasupra fructelor fierbinti si presarati zahar deasupra. Dati la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand capata un aspect auriu deasupra. Serviti cu inghetata de vanilie.
Ce bine arata, trebuie sa fie grozav, doar e de-al lui jamie! ;)
RăspundețiȘtergereVai ce minunatie de crumble!!!
RăspundețiȘtergere