vineri, 28 septembrie 2012

Crumble-ul lui Jamie

Dupa cum deja cred ca stiti sunt mare fan Jamie Oliver si de fiecare data cand iau o carticica de-a lui in mana mai iese o reteta buna. Aceasta a fost extraordinara si am facut-o de doua ori pana acum. Serviti-l cu inghetata de vanilie si devine un desert numai bun pentru invitatii de duminica. Puteti folosi fructele in orice fel de combinatie (ele pot fi de asemenea congelate sau proaspete - la mine afinele si capsunii au fost congelati), doar sa nu depasiti 680 g pentru o portie.

Pentru fructe:
- 250 g afine
- 50 g caise, fara sambure
- 100 g pere, taiate felii
- 100 g capuni
- 80 g prune, fara sambure
- 100 g mar, razalit
- 5 linguri zahar
- putin otet balsamic

Pentru aluat:
- 85 g unt, inghetat
- 225 g faina cu agent de crestere
- 70 g zahar
- un praf sare
- 130 ml lapte batut
- putin zahar pentru presarat

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 C. Puneti intr-o cratita fructele impreuna cu zaharul si otetul balsamic. Dati pe aragaz la foc mic, pana cand incep sa iasa sucurile din fructe. Turnati apoi amestecul intr-un vas pentru cuptor.


2. In timp ce fructele sunt pe foc, preparati aluatul amestecand untul cu faina pana obtineti un amestec de consistenta pesmetului. Adaugati apoi zaharul si sarea si amestecati bine. Incorporati laptele batut, pana obtineti un aluat moale ca pentru fursecuri. Intindeti cu ajutorul unei linguri aluatul deasupra fructelor fierbinti si presarati zahar deasupra. Dati la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand capata un aspect auriu deasupra. Serviti cu inghetata de vanilie.


2 comentarii: