marți, 12 iunie 2012

Chiftele de dovlecei (reteta lu' Jamie)

Ador dovleceii facuti in mii de feluri, iar cand am vazut aceasta reteta in cartea lui Jamie mi-am zis ca trebuie sa o incerc. Eu le-am savurat ca un late night snack, dovada stau si pozele putin mai intunecate.



Ingrediente
- 2 dovlecei mari
- 1 ou
- 1 lingura faina
- 1 ardei iute
- 1 lingura menta uscata
- 75 g parmezan
- sare, piper, chimion
- ulei de masline
- o lamaie

Mod de preparare
1. Indepartati capetele dovleceilor si taiati-i in sferturi pe lungime. Inlaturati mijlocul alb si pufos cu ajutorul unui cutit si taiati-i betisoare subtiri. Separati oul. Adaugati la galbenus betisoarele de dovlecel, piper, faina, ardei iute(tocat marunt, fara seminte), menta, parmezan si coaja de lamaie rasa. Amestecati cu mainile.
2. Bateti albusul spuma cu un praf de sare si adaugati-l la compozitia de dovlecei, amestecand cu grija.  Incalziti intr-o tava teflonata putin ulei de masline si prajiti chiftelele formate cu ajutorul unei linguri si presarate cu chimion, pe ambele parti pana se rumenesc bine. Se pot servi stropite cu suc de lamaie sau sub forma de sandwish cu branza telemea si rosii.

Un comentariu: