vineri, 18 mai 2012

Chiftelute de curcan

Reteta e de la gourmandine iar Sofi pur si simplu le adora. Din cantitatile de mai jos ies destul de multe, de aceea eu le-am servit ca aperitiv, dar merg si ca fel principal alaturi de garnitura favorita.

Ingrediente
- 800 g piept de curcan
- 250 g ricotta
- 200 g parmezan
- 2 oua
- 5 catei usturoi
- patrunjel verde
- sare, piper, faina

Mod de preparare
   Se toaca marunt patrunjelul si usturoiul. Se taie cuburi mari pieptul de curcan si se toaca la robot. Se amesteca cu branzeturile, usturoi, patrunjel, oua si condimente. Se modeleaza chiftelute de marime potrivita si se tavalesc prin putina faina. Se scutura de exces si se prajesc in doua tavi cu ulei incins. Se scot si se aseaza intr-un vas tapetat cu hartie de bucatarie absorbanta. Gustul cel mai bun il au calde, dar se pot servi si reci.

3 comentarii: