vineri, 30 octombrie 2015

Biscuiti-paianjen

Happy Halloween! Fetele adora aceasta sarbatoare de import din 2 motive: 1.au ocazia sa se costumeze si 2. facem dulciuri tematice, care parca sunt mai bune decat cele pe care le coacem in mod normal.



Aluatul iese mult, daca va zgarciti la Peanutbutter Cups faceti doar cativa paienjeni si restul modelati-l sub forma de biscuiti normali. Eu am facut 6 biscuiti mai mari sub forma de paianjen si restul biscuiti mici  normali.

Ingrediente
- 95 g margarina/unt moale
- 125 g unt de arahide
- 100 g zahar tos
- 110 g zahar brun
- 1 ou, la temperatura camerei
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 220 g faina
- 1 lingurita bicarbonat
- un praf sare
- zahar pt ornat, Reeses Peanutbutter Cups(tinute la congelator), ciocolata amaruie topita, bombonele sub forma de ochii

Mod de preparare.
1. Se mixeaza primele 7 ingrediente(nu exagerati cu amestecatul). Se adauga faina amestecata cu sare si bicarbonat, si se amesteca pana la omogenizare. Se fac bile care se dau prin zahar tos si se aseaza pe o tava mare tapetata cu hartie de copt.


2. Se coc in cuptorul preincalzit la 180C pentru 20 minute daca sunt mari, sau 10-12 minute daca sunt mici. O data scosi din cuptor se aseaza cupele cu unt de arahide pe fiecare in parte si se apasa. Se lasa sa se topeasca putin si se fixeaza ochii. Din ciocolata topita se fac picioarele, apoi se dau la rece pentru a fixa toate detaliile.
Sursa


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...