miercuri, 25 aprilie 2012

Limoncello cheesecake cu zmeura

De mult nu mai facusem un cheesecake, iar asta a iesit cu o textura atat de matasoasa incat mi s-a terminat la prima strigare. Blatul il puteti cumpara sau face in casa din 2 oua, 60 g zahar, 60 g faina intr-o forma de 26 cm.

Ingerdiente
- 500 g crema de branza gen Philadelphia
- 300 ml smantana pentru frisca
- 170 g zahar fin
- 100 ml lichior Limoncello
- 2 plicuri gelatina
- 2 compoturi de zmeura

Mod de preparare
1. Asezati blatul pe un platou si puneti in jurul lui inelul tavii in care l-ati copt. Bateti crema de branza cu zahar pana acesta din urma se topeste. Puneti un plic de gelatina la inmuiat in Limoncello. Topiti apoi gelatina la foc mic si adaugati-o la compozitia de branza, mixand in continuu.
2. Bateti frisca pana ajunge de o consistenta spumoasa( sa nu fie intarita). Incorporati-o apoi la crema de branza cu ajutorul unei palete de silicon. Asezati crema deasupra blatului si dati la frigider pentru 2-3 ore sau pana se intareste. Presarati fructele din compot deasupra tortului si masurati 450 ml suc. Puneti al doilea plic de gelatina la inmuiat in compot timp de 10 minute, apoi topiti-o la foc mic. Presarati compotul deasupra fructelor mai intai cu lingura, cate putin, apoi il puteti turna. Se lasa la frigider peste noapte. Pentru a desprinde cu usurinta inelul formei folositi-va de o torta de bucatarie.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...